Så arbetar vi

Hos oss är leken grundläggande. Genom leken utvecklas barnens förmåga att förstå sig själv, andra och omvärlden.

Vi lär genom att leka. Vi pedagoger är närvarande och uppmuntrar barnen till att upptäcka och undersöka. Vi tar vara på barnens intressen, initiativ, idéer och önskemål. Vi strävar efter att barnen ska känna att de är betydelsefulla och verkar för att alla barn ska nå sin fulla potential.

Äppelgårdens förskola är en hälsomedveten förskola. Vi är ute tillsammans varje dag. Vår fina gård har många spännande och utmanande mötesplatser. Där kan barnen klättra, springa, hoppa och använda hela kroppen. De äldre barnen utforskar också närområdet genom regelbundna promenader och utflykter. Femåringarna åker varje vecka iväg på olika aktiviteter som exempelvis simhallen och Fredriksdals friluftsmuseum.

Vi har eget kök där vår kock med personal tillagar all mat från grunden. Vi har en varierad och balanserad matsedel och en stor del av maten som serveras är ekologisk. Vi serverar begränsat med socker och sötade livsmedel. De större barnen har i samarbete med köket en egen odling av bär, grönsaker och kryddor som sedan används i matlagningen.