Jobba hos oss

Äppelgårdens förskola är en av Helsingborgs stads skolor. Helsingborgs stads skolor består av drygt hundra kommunala grundskolor, förskolor, särskolor och gymnasieskolor.

I Helsingborgs stads skolor tror vi på ett kollegialt lärande mellan både verksamheter och kollegor och på ett smart resursoptimerat stöd. Det ser vi som viktiga framgångsfaktorer för att du ska kunna fokusera på ditt uppdrag. Vi vill att du ska lyckas.

Som medarbetare på Äppelgårdens förskola är du en del i vårt gemensamma arbete med att skapa den bästa skolan för varje barn och elev i Helsingborg.

Välkommen till oss!

Hej Viktoria Kvist!

Du arbetar som förkollärare. Hur tänker du om att arbeta på en förskola som inspireras av Reggio Emilia filosofin?

– För mig är det betydelsefullt att arbeta på en förskola som vilar på demokratins grunder och utgår ifrån alla barns rätt till undervisning, omsorg, lek och där olikheter är en tillgång.  Jag ser det som en spännande utmaning att hela tiden anpassa och utforma förskolans lärmiljöer där alla barn har tillgång till material att inspireras av och uttrycka sig med.

Vad är det som inspirerar dig i ditt arbete på Äppelgården?

– Jag inspireras av alla möten med barnen, deras familjer och kollegor i mitt arbete. Att få känna att jag är en del av en utvecklande verksamhet där vi lär och utvecklas tillsammans både barn och pedagoger. Det är också otroligt inspirerande att varje dag få följa barnen i stort och i smått.

Vad förundras du över i ditt arbete?

– Som förskollärare har jag antagligen fler tillfällen än de flesta att få känna förundran under en helt vanlig arbetsdag. Det räcker med att bli inbjuden i barnens lek en stund och ta del av deras finurliga och kloka tankar, idéer och frågor. Det är bland annat dessa funderingar som lägger grunden i mitt arbete.